Bannerem

2011. április 24., vasárnap

A Pillangó Cirkusz


Szatti ajánlotta nekem ezt a kis rövid filmecskét. Kérte, hogy ha van egy szabad 20 percem akkor nézzem meg.
Hát mivel fél 12kor akad is az embernek ideje, ígyhát gondoltam megnézem, mi bajom lehetne belőle? Max annyi, hogy újból tanulok belőle, vagy valami új favoritot kapok, ugyanis ez a leányzó mindig megdob valami hasznossal, meg ragasztóz a jó zenékkel, filmekkel és egyéb dolgokkal.
Nos így hát belekezdtem, és az első gondolataim azok voltak, hogy "jaj nemár! Utálom a régifilmeket ráadásul feliratos is... ilyenkor feliratosat nézni?! NA neee!!" Hát persze mindenki a korosztályomban szinte ezen a véleményen lenne, ne is tagadjátok! Régi mihaszna filmek abból a kórból amikor még azt sem tudták mi az a számítógép, nemhogy 12megapixeles kamera, meg mikrofon meg a micsodám se tudja mi.
Nos nagy nehezen beletörődtem, hogy RÉGIFILMET KELL NÉZNEM, és folyattam tovább a kíváncsiskodást mi is lehet az az érdekes amit Szatti küldött, és sikeresen végig is néztem a végén elbőgve magam, annyira csodálatos volt.... ez a régifilmes nyávogásom elszállt, és beláttam, hogy vár a technika teljesen más volt, de az emberek nem változtak, se az érzések, se a küzdeni akarás.
Szóval a Szori:
A Pillangócirkusz igazgatója ellátogat egy híres nemes cirkuszba ahol szégyen szemre fura embereket mutatnak be, vegyük példának a tetovált embert, vagy egy kövér nőt, vagy netántán sziámi ikreket. viszont abban a cirkuszban van egy hatalmas szenzáció! A végtagnélküli ember akit mellesleg Willnek hívtak! A szlogene annyi, hogy "Az Isten is hátat fordított neki"
A (Pillangó)Cirkuszigazgató - még ha mások ki is nevették, vagy megdobálták paradicsommal - csodálatosnak látta ezt az embert, és Will mégis hálátlan módon viselkedett vele.
Majd másnap Will eltűnt, és a Pillangó Cirkusz kocsijában találtak rá az akrobaták.
Will kérdezte, hogy felléphet e a Pillangó Cirkuszban, de a cirkuszigazgató nemet mondott, hisz ez a becsületes ember miért is változtatná meg a látványcirkusz rendjét szimplán egy ember miatt, aki nem küzd azért, hogy legyen belőle valami?
A híres akrobaták hamar megbarátkoztak vele, majd egy nap éppen egy kis tavacskánál jártak, és Will hangosan kiabált, hogy vigyék át, de senki nem hallotta meg, kivéve a cirkuszigazgató, viszont ő mit sem törődött vele, azt mondta "Boldoguljon maga" és így is lett. Nagy nehezen belejött abba, hogy egy kis fatörzsön, köveken átmendegéljen csonka lábán, viszont egyszer csak vízbe esett. A Szívem megállt hirtelen, és a könnyeim is kifakadtak, mikor nem találták a többiek őt a vízben, viszont Will egyszer csak felemelkedett, és bologan kiáltotta, hogy Tud úszni!
Mit nem tesz az akaraterő, a vágy, hogy őt is észre vegyék! Hogy minket is csodáljanak nem igaz?
Persze amint ezt a képességét elsajátította a színpadon már ő is részt vehetett, és lassacskán rájöttünk, hogy bizony azok az emberek, akik ott felléptek, nos ők is nincstelenek voltak. Az idős bácsi, aki csodálatosan mozgott a trapézon az utcán keresett pénzt a zenéjével, a súlyemelő kocsmai bitang volt, és a csodálatos táncosnőt egy gyermek miatt kitagadták a családból. Mindannyian összetörtek voltak, de a cirkuszvezető felkarolta őket, és boldog család lettek.
Sokat számít az, hogy hogy fogod fel a sorsodat. Miként gondolsz a tulajdonságaidra. Ha úgy nézed, hogy isten is hátat fordít neked, akkor sétálj elé, és tudasd vele, hogy igenis létezel! Nem vagy senki! A Magad ura vagy, hát tegyél érte, hogy értékeljenek!
Ha azt gondolod, ezeknek az embereknek szerencséjük volt, hisz ő volt az, aki felkarolta őket hát nagyon tévedsz! Ugyanis ez az ember csak rádöbbentette őket arra, hogy kik is valójában, elgondolkoztak rajta, mint ahogy ezt a film ügyesen mutatja is, és tettek az életükért, azért, hogy boldogok lehessenek!

Amit itt elmeséltem az nem azt jelenti hogy láttad a filmet! Szóval ha erre volt időd elolvasni, akkor lesz a filmre is! Szimplán csak 20 perc! Nem több! Végy erőt és nézd meg azt is, ha már arra vetted a fáradtságot hogy ezt megnézd!

Nekem ezen az oldalon küldték el: A Pillangó Cirkusz Online
Hát ha erőt veszel magadon akkor jó filmezést :) És még egyszer szeretném megköszönni annak, aki ezt a filmet ajánlotta nekem! Most már én is másképp látom újból egy picikét a világot :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése